#21

Az eHR alkalmazása a köztisztviselők részére

A digitális transzformáció korában élünk, amikor átalakulnak az ügyintézési folyamatok. A jogszabályi alapok és a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy a mindennapi élet során keletkező ügyeket elektronikus úton oldjuk meg. A közigazgatás élen jár ebben az átalakulásban, az eHR rendszerre pedig egyenesen az elektronikus ügyintézési szolgáltatások előfutáraként lehet tekinteni.

Mi az az eHR?

A kifejezés a személyügyi intézkedések kiszolgálására szolgáló eszközök és folyamatok egységes elnevezése. Az eHR-t a hazai jogszabályok szerint a közszolgálati és rendvédelmi munkáltatók és dolgozók esetében kötelező alkalmazni.

2017 májusától a közigazgatásban és a rendvédelemben a munkáltatói intézkedések során kiállított dokumentumokat már csak elektronikus úton lehet aláírni és kézbesíteni. A jogszabályváltozás az érintett munkáltatók és foglalkoztatottak részéről megkövetelte az elektronikus eljárások elsajátítását. Kevés kivételtől eltekintve megszűnt a papíralapú kiadmányok használata.

Milyen témaköröket érint az eHR-ről szóló tanfolyam?

 • Jogszabályi háttér: E-learning kurzusunk során nem csak megismeri, meg is érti az e-HR rendszer jogszabályi hátterét, így a jövőben nem lesz gondja azzal, hogy minden tekintetben jogszabály-követően járjon el.
  Tudta, hogy az e-HR szabályozás a közigazgatásban minden állami vezetőre, a rendvédelem területén pedig a kormánytisztviselőkre is kiterjed?
 • Az eHR rendszert segítő központi elektronikus szolgáltatások: Gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be az eHR folyamatokat, hogy használat közben ismerje meg az olyan elektronikus szolgáltatások szerepét, mint az Ügyfélkapu és a Hivatali Kapu.
  Tudta, hogy a foglalkoztatottakat tájékoztatni kell arról, hogy kötelesek Ügyfélkaput nyitni és ennek meglétét jelezni a munkáltató felé?
 • Az eHR-ben kezelendő munkáltatói intézkedések: Pontos információkat szerezhet arról, hogy a Kttv. és a Hszt. értelmében melyik az a 7-7 munkáltatói intézkedés, amelyek esetében az iratok elektronikus kiadmányozása és kézbesítése kötelező.
  Tudta, hogy a szabályozás kézbesítési vélelmet állít fel arra az esetre, ha a visszaigazolás szerint a küldeményt a címzett kétszeri értesítése ellenére nem vette át?
 • Az iratkezelő szoftverek szerepe az eHR folyamatokban: Megismerheti a személyügyi iratok, a belső iratkezelési szabályzat és az iratkezelő szoftver kapcsolatának fontos kitételeit.
  Tudta hogy a Belügyminisztérium iratkezelő rendszeren keresztül javasolja kezelni az e-HR folyamatokat?

Sajátítsa el azokat az ismereteket, amelyeken keresztül a lehető legegyszerűbben felelhet meg az eHR folyamatokra vonatkozó követelményeknek! A személyügyek kiszolgálása ezzel nem csak szabályszerű, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb is lesz.

9.000 Ft + ÁFA

Már 3 felhasználótól jelentős kedvezményt biztosítunk, a feltételekért érdeklődjön kollégánknál!

Kurzus megrendelése

Az eHR ügykezelésben részt vevő iratkezelési szoftverek ma már nem csak a dokumentumok iktatási feladatainak elvégzésére képesek. A Tanúsított iratkezelés rendszerei támogatják a zárt rendszerben történő elektronikus kiadmányozás és kézbesítés folyamatát is Hivatali Kapun keresztül, de még ennél is sokkal többre képesek. eHR tanfolyamunkon megismerkedhet az összes lehetőséggel:

 • A kimenő gyorsiktatással, amely egy lépésben végez az iktatási, kiadmányozási és expediálási műveletekkel.
 • Az eHR iratok hitelesítésével, az elektronikus aláírási módok használatával.
 • Az ügyfélkapukra történő tömeges elektronikus kézbesítéssel.
 • Az eHR iratok aktuális állapotának nyomon követésével.

A jogszabályok kétirányúságot követelnek a személyügyi iratok kezelésében. Az érintett foglalkoztatottak is küldhetnek elektronikus dokumentumokat munkáltatóik hivatali kapujára az eHR-FORM alkalmazás segítségével. Tanfolyamunkon arra is kiképezzük, hogyan lehet ezeket letölteni és szabályosan kezelni az iratkezelő szoftverben.

Ismerjen meg további, extra megoldásokat is!

Az eHR folyamatokat egy fejlett iratkezelő rendszer még tovább egyszerűsítheti a munkaügyi dokumentumok szabályozott, nyomon követhető véleményezésével. Ezzel akár az e-HR folyamatokhoz kapcsolódó elektronikus csoportmunka is megvalósítható.

Szükség esetén az iratkezelő rendszer képes más szakrendszereket kapcsolni az eHR folyamatokhoz, kezelve a személyügyi szakterület specifikus feladatait, elősegítve az automatizmusok kialakulását.

Az eHR megoldások alkalmazása több mint jogszabályi követelmény, rengeteg lehetőséget is magában rejt. Elfelejtheti a rendkívül idő és munkaerő igényes manuális folyamatokat és a papíralapú adminisztrációt. Az iratkezelési lépések jelentős részét automatizálhatja, ami rengeteg erőforrást szabadít fel, különösen egy több száz vagy több ezer főt eltérő jogállásokkal alkalmazó szerv esetében.

Az e-learning előnyei

A hagyományos géptermi oktatással szemben, mely meghatározott keretek (idő, helyszín, létszám) között zajlik, az e-learning rugalmas, jobban alkalmazkodik az egyén igényeihez. A tanulók rendszerint elkötelezettebbek a tananyagok elsajátításában, ha a tanulásra fordított időt saját maguk oszthatják be. A megvásárolt e-learning licence-ek több hétig elérhetők partnereink számára.

9.000 Ft + ÁFA

Már 3 felhasználótól jelentős kedvezményt biztosítunk, a feltételekért érdeklődjön kollégánknál!

Kurzus megrendelése

Kapcsolódó kurzusok

#21

Ügyfélazonosítás és rendelkezés a közigazgatásban

Az ügyfélazonosítás bármiféle joghatás alapfeltétele, a rendelkezések vizsgálatának elmulasztásán pedig az egész ügyintézés múlhat. Ismerje meg az ide vonatkozó háttérszolgáltatások integrált használatát! Tovább

#21

Űrlapok és irodai automatizálás a közfeladat ellátásban

Az e-ügyintézés sikerében kulcsszerepe van az elektronikus űrlapok használatának. Minél nagyobb arányban alkalmazzák ezeket, annál egyszerűbb lesz a hivatali ügyintézés. Itt tanulhat az e-űrlapokban rejlő lehetőségekről. Tovább

#21

Elektronikus Ügyintézési Folyamatok Újraszervezése

Az elektronikus ügyintézést sokféle szolgáltatás, komoly infrastruktúra segíti. Ez egy olyan rendszer, amelyet érdemes megérteni, hiszen használatával a saját céges vagy intézményi működésünk is egyszerűbbé, olcsóbbá tehető. Tovább